De Nederlandse atlete Madiea G. gaat niet in hoger beroep tegen haar celstraf, melden ingewijden donderdag aan de NOS. G., die in 2016 in actie kwam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, werd maandag door een Duitse rechtbank veroordeeld tot 8,5 jaar cel wegens drugssmokkel.

De advocaat van G., Norman Werner, liet maandag nog aan De Telegraaf weten in hoger beroep te gaan. Waarom G. uiteindelijk heeft besloten dat niet te doen, is niet duidelijk.

G. werd op 18 juni bij een routinecontrole vlak over de grens in Duitsland betrapt met 43 kilo xtc en 13 kilo methamfetamine (crystal meth) in haar auto.

Volgens haar advocaat dacht G. dat ze doping vervoerde en wist ze niet af van de drugs, maar de Duitse rechter acht dat niet aannemelijk.

G. is meervoudig Nederlands kampioen

De 27-jarige G. is meervoudig Nederlands kampioen op de 400 meter. Op de Spelen drie jaar geleden in Rio kwam ze individueel niet in actie, maar ze behoorde wel tot het Nederlands team dat op de 4x400 meter estafette ondanks een Nederlands record naast een finaleplaats greep.

Tot haar arrestatie maakte G. nog deel uit van het estafetteteam, dat vorige maand zonder haar als zesde eindigde op de WK in Doha.