De politie heeft woensdag drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling van een Rotterdamse politieagent bij een trouwstoet in augustus. De drie personen, onder wie de bruidegom zelf, worden verdacht van het beïnvloeden van getuigen. De verdachte van de betreffende mishandeling, de broer van de bruid, werd al eerder aangehouden.

De aangehouden personen zijn de 22-jarige bruidegom, zijn 54-jarige vader en de 43-jarige moeder van de bruid. De bruidegom wordt ook verdacht van het beledigen van een ambtenaar in functie.

Het Openbaar Ministerie (OM) liet al eerder weten de rol van de familieleden van de verdachte te hekelen, omdat zij vermoedelijk achterhielden wie de agent had mishandeld.

De trouwstoet reed op 30 augustus op de Westzeedijk in Rotterdam en veroorzaakte daar veel overlast. Omstanders meldden dat de bruiloftsgasten onnodig toeterden en gevaarlijk reden. Ook zouden personen verkeer hebben tegengehouden en op autodaken hebben gezeten.

Agent liep een whiplash op

Een agent die een van de gasten probeerde aan te houden, werd hard geslagen. Daardoor viel de politieman en verloor hij ook zijn bewustzijn. Als gevolg van het incident liep hij een whiplash op.

De drie verdachten hebben het onderzoek naar dit incident volgens de politie tegengewerkt. Door de tegenwerking zou het onderzoek "onnodig veel tijd" in beslag hebben genomen.

Rotterdam stelt melden van trouwstoeten verplicht

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam noemde de mishandeling "schandalig" en "onacceptabel". De burgemeester zei dat trouwstoeten met vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders vaker de orde en het verkeer in Rotterdam verstoren.

Door meerdere incidenten met trouwstoeten heeft Rotterdam het vanaf 1 januari 2020 verplicht gesteld om trouwstoeten te melden. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een geldboete krijgen.

Nieuw beeld van mishandeling agent bij trouwstoet in Rotterdam
27
Nieuw beeld van mishandeling agent bij trouwstoet in Rotterdam