Bij een overval op een juwelierszaak in Waalwijk zijn de twee eigenaren mishandeld en vastgebonden. Tevens is er een schot gelost, meldt de politie zondag.

De eigenaren van het juweliersbedrijf, die boven hun zaak wonen aan de Grotestraat in de Brabantse plaats, hoorden rond 22.00 uur een raar geluid. De vrouw keek in de hal en zag een persoon met een masker staan.

Direct werd de vrouw flink geduwd, waarop zij op de grond viel. De politie vermoedt dat daarna nog twee overvallers de woning binnen gingen. De vrouw werd vastgebonden en de overvallers kwamen daarna in worsteling met de mannelijke bewoner. Ook hij werd vastgebonden.

Winkel vulde zich met rook

Toen de overvallers de juwelierszaak betraden, vulde het alarmsysteem de zaak meteen met rook. Na de overval zijn de daders vermoedelijk gevlucht in de richting van de Winterdijk.

Voordat ze vertrokken, hebben ze nog wel twee kasten leeggeroofd, meldt de mannelijke eigenaar aan Omroep Brabant. Hoeveel er precies is buitgemaakt, is op dit moment niet bekend.

De alarmcentrale maakte direct melding van de overval bij de politie, die met meerdere eenheden op het incident is afgegaan. Bij aankomst troffen zij de slachtoffers aan en werd de omgeving afgezet voor nader onderzoek. Tevens is een buurtonderzoek gehouden.

Overvallers lossen schot in woning

Tijdens het incident is in de woning in de lucht geschoten door een van de overvallers. De slachtoffers zijn hevig geschrokken en lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De man liep verwondingen op aan zijn rug en gezicht. Een ziekenhuisopname bleek echter niet nodig.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie roept getuigen op zich te melden, desgewenst anoniem.

Volgens de Brabantse omroep is de juwelierszaak al twee keer eerder overvallen, maar het was de eerste keer dat overvallers de woning betraden.