Een zestienjarige automobilist zonder rijbewijs is woensdagmiddag bestolen door twee jongens terwijl hij werd aangehouden in Roosendaal.

Een agent zag de automobilist rond 14.35 uur rijden op de Monseigneur Hopmansstraat. Vanwege opvallend rijgedrag besloot de agent achter de auto aan te rijden voor controle. De automobilist negeerde het stopteken waarop de agent de achtervolging inzette.

Na een korte achtervolging stopte de verdachte op de Doctor Schaepmanlaan, waar de agent hem kon aanhouden. De jongen moest met de politie mee naar het politiebureau. Er werden een verboden mes en twee gripzakjes hennep in beslag genomen. Later op de avond werd de verdachte weer vrijgelaten.

Terwijl de verdachte werd aangehouden, werd de agent aangesproken door omstanders die hadden gezien dat twee jongens iets uit de auto van de verdachte hadden gepakt en meegenomen. Ze waren daarna weggefietst.

Een andere politie-eenheid arriveerde en ging op zoek naar het tweetal. Op het Doctor Poelsplein werden de jongens van veertien en vijftien jaar achterhaald en aangehouden. De jongens bleken een geldbedrag van ruim 300 euro gestolen te hebben. Ze werden aangehouden en voor verder verhoor naar het politiebureau gebracht.