Zeker drie personen zijn zondagavond gewond geraakt bij een zogeheten drive-byschietpartij in de Noord-Brabantse plaats Veldhoven. Volgens de politie zouden inzittenden van drie auto's meerdere keren tijdens het rijden op elkaar hebben geschoten, waarna bestuurders van twee voertuigen op elkaar zijn ingereden.

Agenten kregen rond 22.15 uur een melding over de schietpartij. Bij aankomst troffen zij één gewonde man aan. Hij was in een van de auto's achtergebleven.

Een stuk verderop vond de politie een derde auto. Daarin troffen agenten nog een gewonde man aan.

Aanvankelijk dacht de politie dat daarmee alle betrokkenen in beeld waren, maar ongeveer een uur later liepen drie mannen het plaatselijke politiebureau binnen. Een van hen had een schotwond.

De groep zou zich hebben gemeld om zichzelf "in veiligheid te brengen", meldt het Eindhovens Dagblad. Getuigen hebben aan het dagblad laten weten dat er vijf tot zes keer is geschoten.

De drie gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat de twee groepen bewust de confrontatie hebben gezocht, maar doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident. Er is nog niemand aangehouden.