Bij een ernstig ongeluk op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam bij Breukelen zijn donderdagmiddag drie mensen om het leven gekomen, meldt de politie donderdagavond. Een andere persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval vond rond 15.30 uur plaats. Volgens de politie is een auto via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtgekomen en tegen tegemoetkomend verkeer gebotst.

De ANWB had even voordat het ongeluk gebeurde, gewaarschuwd voor een spookrijder op de A2. Het is officieel nog niet duidelijk of deze automobilist ook de veroorzaker is van het ongeval.

De ravage door het ongeluk was groot. De betrokken auto's raakten zeer zwaar beschadigd en overal lagen brokstukken op de weg. Ook is een motorblok uit een van de voertuigen geslingerd en enkele meters verderop op het asfalt terechtgekomen.

Hulpdiensten kwamen na het ongeluk massaal ter plaatse. Ook landde een traumahelikopter op de vijfbaansweg.

Ravage op A2 na dodelijk ongeluk met spookrijder
65
Ravage op A2 na dodelijk ongeluk met spookrijder

Weg bleef nog uren dicht voor onderzoek

De A2 was donderdagavond nog tot 22.00 uur afgesloten vanwege opruimwerkzaamheden en politieonderzoek. Verkeer dat achter het ongeluk stond, werd tot die tijd weggeleid. Rijkswaterstaat adviseerde weggebruikers om te rijden via Hilversum over de A27, A1 en A9.

Ook in tegengestelde richting op de A2 ging een rijstrook tijdelijk dicht in verband met het ongeval. Tussen Holendrecht en Breukelen ontstond hierdoor een file waarbij de vertraging opliep tot bijna een uur.

Ondertussen liep het verkeer rondom Utrecht tijdens de avondspits volledig vast. Naast het ongeluk op de A2 waren ook de werkzaamheden aan de Galecopperbrug op de A12 bij Oudenrijn hier debet aan, aldus de ANWB.

Op de A12 van Den Haag naar Utrecht was de vertraging rond 17.00 uur tussen Nieuwerbrug en knooppunt Lunetten anderhalf uur. Ook de A27, A1 en de N230 tussen Maarssen en Utrecht kwamen in beide richtingen vast te staan.