Tussen Hoofddorp en Leiden reden donderdag geen treinen als gevolg van een beschadigde bovenleiding. De NS adviseerde reizigers om "waar mogelijk dit traject te mijden". Pas rond 22.00 uur kon het treinverkeer worden hervat.

Er werden tussen Hoofddorp en Leiden stopbussen ingezet, maar dat aantal was beperkt, meldde NS. Reizigers tussen Den Haag en Schiphol moesten omreizen via Utrecht Centraal. De vertraging kon oplopen tot zestig minuten.

De defecte bovenleiding was ontstaan door een beschadigde trein. Hierdoor strandden tijdens de ochtendspits zo'n veertienhonderd reizigers. ProRail meldde dat de schade aan de bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden groot was: de bovenleiding bleek over een afstand van 4,5 kilometer te zijn beschadigd.

Spoorwerkers werkten met man en macht om de bovenleiding zo snel mogelijk te herstellen. ProRail hoopte het traject om 21.00 uur vrij te geven voor treinverkeer. Eerder verwachtte de spoorbeheerder om 18.00 uur klaar te zijn met het herstel, maar door tegenvallers duurde dat uiteindelijk tot 22.00 uur.