Na de vondst van een explosief bij een horecagelegenheid in Valkenswaard heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een appartementencomplex ontruimd en de omgeving afgezet. De bewoners mogen inmiddels weer naar hun woningen.

Het voorwerp lag buiten, laat een woordvoerder van de politie weten. Een onderzoeker van de politie had het voorwerp al bekeken en vond de situatie dusdanig ernstig dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld.

Om 3.50 uur liet de politie weten dat het een echt explosief betrof en dat de EOD het onklaar heeft gemaakt en heeft afgevoerd.

Tijdens het onderzoek werd het appartementencomplex aan de Karel Mollenstraat Zuid uit voorzorg ontruimd en de omgeving van de horecagelegenheid afgezet. Twintig personen werden tijdelijk ondergebracht in het gemeentehuis van Valkenswaard.

Nu de EOD zijn werk gedaan heeft en de omgeving weer veilig is, zal de politie een onderzoek instellen. Het is nog niet bekend wat voor explosief het was en hoe het bij de horecagelegenheid is gekomen.