De 25-jarige man die wordt verdacht van de mishandeling van een agent tijdens een trouwstoet in Rotterdam is de broer van de bruid, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

Het Openbaar Ministerie (OM) hekelt in het onderzoek naar de mishandeling de rol van familieleden van de verdachte, die niet hebben verteld wie de agent heeft mishandeld, ondanks dat zij erbij waren. Volgens het OM hebben zij "niet alleen gezwegen over de rol van de verdachte, maar ook nog eens het onderzoek bemoeilijkt door bewust tegen te werken".

Volgens justitie heeft het onderzoek daardoor onnodig veel tijd in beslag genomen.

Op 30 augustus van dit jaar zorgde de trouwstoet voor veel overlast op de Westzeedijk in Rotterdam. Volgens omstanders zouden de bruiloftsgasten onnodig toeteren en gevaarlijk rijden. Ook zaten enkele personen op autodaken.

Agent liep whiplash op

Een politieagent die een van hen wilde aanhouden, werd zo hard geslagen dat hij viel en korte tijd het bewustzijn verloor. Hij liep daarbij een whiplash op. De agent is nog steeds niet volledig aan het werk.

De 25-jarige verdachte werd woensdag aangehouden. Hij moest vrijdag voor de rechter-commissaris verschijnen die besloot dat hij veertien dagen langer vast moet blijven zitten.

Nieuw beeld van mishandeling agent bij trouwstoet in Rotterdam
27
Nieuw beeld van mishandeling agent bij trouwstoet in Rotterdam