De Afsluitdijk (A7) is de nacht van donderdag op vrijdag in beide richtingen dicht wegens spoedwerkzaamheden door een verzakking. De werkzaamheden duren uiterlijk tot vrijdag 6.00 uur

Bij Den Oever aan de kant van het IJsselmeer wordt een gemaal aangelegd. Bij het aanbrengen van de damwanden is de grond over een lengte van enkele meters verzakt aan de zijkant van de rijbaan ter hoogte van de spuisluizen. De lopende werkzaamheden zijn tijdelijk stilgelegd. De werking van de waterkering blijft gegarandeerd.

Het verkeer wordt omgeleid via de gebruikelijke routes. De omleidingsroutes worden via matrixborden aangegeven. Breezanddijk is tijdens de afsluiting niet bereikbaar. Ter plaatse zijn verkeersregelaars aanwezig.

"We pakken het herstel grondig aan", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "We bouwen de fundering van dit stuk weg over een lengte van 20 meter geheel opnieuw op. Dit is bedoeld als maatregel om de kans op verdere verzakking tijdens de werkzaamheden te verkleinen." Vanwege de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers wordt de Afsluitdijk vannacht volledig afgesloten.

Tot en met 2022 wordt gewerkt aan de versterking van de Afsluitdijk. Ook worden extra spuisluizen en gemalen gebouwd om meer water te kunnen afvoeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee.