De politie heeft woensdagochtend een verdachte aangehouden naar aanleiding van de mishandeling van een agent tijdens een trouwstoet in Rotterdam. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam.

De televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond besteedden meerdere keren aandacht aan de zaak. Dat leverde diverse tips op, waardoor de verdachte in beeld kwam. Hij werd uiteindelijk aangehouden in een woning in Lopik.

De trouwstoet zorgde op 30 augustus voor veel overlast op de Westzeedijk in Rotterdam. De bruiloftsgasten zouden volgens omstanders onnodig toeteren en gevaarlijk rijden. Ook zaten enkele personen op autodaken en hielden ze het andere verkeer tegen.

Een politieman die een van de gasten wilde aanhouden, werd zo hard geslagen dat hij viel en korte tijd het bewustzijn verloor. Hij liep daarbij een whiplash op.

Nieuw beeld van mishandeling agent bij trouwstoet in Rotterdam
27
Nieuw beeld van mishandeling agent bij trouwstoet in Rotterdam

Burgemeester noemde mishandeling onacceptabel

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, noemde het neerslaan van een agent door iemand uit een trouwstoet "schandalig" en "onacceptabel".

Volgens Aboutaleb verstoren trouwstoeten in Rotterdam met vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders vaker de orde en het verkeer. "Waar het misgaat, is dat trouwstoeten denken zich niet te hoeven houden aan de verkeersregels." Hij noemt als voorbeeld het uit autoramen hangen, met vlaggen zwaaien, langzaam rijden en toeteren.

Na een reeks incidenten met trouwstoeten stelt Rotterdam het melden van een trouwstoet vanaf 1 januari 2020 verplicht. Wie zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete.