Boeren en andere demonstranten willen vanaf 16 oktober het Binnenhof in Den Haag bezetten. Zij willen net zo lang blijven tot hun eisen zijn ingewilligd door de Nederlandse politici, bevestigt een woordvoerder van het Farmers Defence Force dinsdagavond aan NU.nl.

Onderdeel van de demonstratie is wederom een "fileprotest". Boeren gaan naar verwachting massaal met hun trekkers op pad naar Den Haag. Dat leidde vorige week tot de drukste ochtendspits ooit en een erg drukke avondspits.

In tegenstelling tot het eerdere boerenprotest, zijn de boeren nu van plan om langer te blijven. Op de Facebook-pagina wordt gevraagd om "voldoende eten, warme kleding en slaapgerei" mee te nemen. Er zouden al tienduizenden aanmeldingen zijn.

Het AD schrijft dat behalve boeren ook vissers en mensen uit de bouw zich hebben aangemeld voor de actie. Mede-organisatie van het eerdere boerenprotest Agractie doet niet mee, maar zegt in gesprek met NU.nl dat het binnenkort met eigen acties komt.

Onder de boeren heerst al langer onvrede, mede omdat het kabinet een plan maakt om verouderde boerenbedrijven te saneren om de uitstoot van stikstof terug te dringen. Vrijdag maakte minister Carola Schouten van Landbouw bekend dat het advies van de stikstofcommissie-Remkes wordt overgenomen, waarin wordt aanbevolen om de veestapel te verkleinen.