Het Circuit Zandvoort gaat geen andere autosportevenementen schrappen om zo de Formule 1 veilig te stellen. Dat laat een woordvoerder dinsdag aan NU.nl weten naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant.

Een nadere toelichting op deze korte verklaring wil woordvoerder Kees Koning van de racebaan niet geven.

De Volkskrant meldde dinsdag op basis van anonieme bronnen dat de directie van het circuit in Zandvoort door het schrappen van andere evenementen de stikstofschade van de Formule 1 wil compenseren. Het zou volgens de bronnen gaan om zeker drie wedstrijden.

Er zijn veel mensen en instanties, zoals de milieubeweging, die bezwaar hebben tegen de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. Tevens zouden veel mensen last hebben van de geluidsoverlast van het evenement.

Waarom zorgt stikstof voor zo veel problemen in Nederland?
77
Waarom zorgt stikstof voor zo veel problemen in Nederland?

Het feit dat het evenement zorgt voor schade aan de natuur in het duingebied Zuid-Kennemerland staat volgens de krant vast. Veel werkzaamheden, zoals de bouwwerkzaamheden aan het station van Zandvoort, zorgen voor problemen met de uitstoot van stikstof.

Een woordvoerder van de Dutch Grand Prix sluit zich aan bij de mededeling dat het bericht in de Volkskrant niet klopt. Maar een verdere toelichting wil hij niet geven. "We voeren al meer dan een jaar heel constructief overleg met de milieubeweging", legt hij uit. "Maar we hebben afgesproken de inhoud van die gesprekken niet met de buitenwereld te delen. Wij houden ons daaraan."

Hij kan niet zeggen wanneer de gesprekken zijn afgerond.