Het circuit in Zandvoort wil enkele autosportevenementen schrappen om zo de Formule 1 veilig te stellen. Dat melden bronnen aan de Volkskrant, al stelt een woordvoerder van de Dutch Grand Prix dat die berichtgeving niet klopt.

Volgens de Volkskrant hoopt de directie van het circuit in Zandvoort zo de stikstofschade van de Formule 1 te compenseren.

Een van de bronnen zegt in gesprek met de krant: "Ze willen in ieder geval drie wedstrijden niet door laten gaan."

Er zijn veel mensen en instanties, zoals de milieubeweging, die bezwaar hebben tegen de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit van Zandvoort. Tevens zouden veel mensen last hebben van de geluidsoverlast van het evenement.

Waarom zorgt stikstof voor zo veel problemen in Nederland?
77
Waarom zorgt stikstof voor zo veel problemen in Nederland?

'Formule 1 zorgt voor veel schade aan de natuur'

Het feit dat het evenement zorgt voor schade aan de natuur in het duingebied Zuid-Kennemerland staat volgens de krant vast. Veel werkzaamheden, zoals de bouwwerkzaamheden aan het station van Zandvoort, zorgen voor problemen met de uitstoot van stikstof.

De directie van het circuit zegt gesprekken te hebben gevoerd met de milieubeweging. De Volkskrant meldt dat de directie deze gesprekken "constructief" heeft genoemd. Over de precieze inhoud van de gesprekken worden geen uitspraken gedaan.

Circuit Zandvoort wil geen toelichting geven

Het Circuit Zandvoort wilde dinsdagochtend geen reactie geven op het bericht.

Een woordvoerder van de Dutch Grand Prix stelt dat het bericht in de Volkskrant niet klopt. Maar een verdere toelichting wil hij niet geven. "We voeren al meer dan een jaar heel constructief overleg met de milieubeweging", legt hij uit. "Maar we hebben afgesproken de inhoud van die gesprekken niet met de buitenwereld te delen. Wij houden ons daaraan."

Hij kan niet zeggen wanneer de gesprekken zijn afgerond.