Bij de demonstratie van boeren in Den Haag zijn dinsdag in totaal zeven aanhoudingen verricht, meldt een politiewoordvoerder aan NU.nl.

De demonstranten zijn aangehouden om verschillende redenen. Eén boer werd gearresteerd voor het bezit van een rookbom, een ander voor het in zijn bezit hebben van een katapult en een rookbom. Ook werd een boer opgepakt voor vernieling. Een vierde demonstrant werd aangehouden voor belediging.

Eerder werden al drie andere demonstranten aangehouden. Het ging hier om een boer die werd opgepakt omdat hij met zijn tractor tegen het hek rondom het Malieveld aanreed en een ander omdat die zich met zijn arrestatie bemoeide. Ook werd een actievoerende boer aangehouden omdat de persoon over de middenberm reed en zich niet aan de aanwijzingen van de politie hield.

Zo verliep de boerenstaking: 'Ze willen af van hun slechte imago'
270
Zo verliep de boerenstaking: 'Ze willen af van hun slechte imago'

Honderden tractoren naar het Malieveld

Bij het boerenprotest gingen volgens de organisatie zo'n 20.000 boeren naar het Malieveld. Rond de 2.200 tractoren reden er vanuit heel Nederland naar Den Haag, met de drukste dinsdagochtendspits ooit als gevolg.

De boeren kwamen in actie tegen de volgens hen negatieve beeldvorming rondom de agrarische sector. De afgelopen weken kwam die sector weer onder de loep te liggen in het stikstofdossier. Dit leidde onder meer tot oproepen om de veestapel te verminderen, tot grote onvrede van de boeren.