Het KNMI waarschuwt zondag voor zware windstoten in de late middag in Zeeland, Zuid-Holland en de Limburgse heuvels. Het Nederlandse weerinstituut heeft code geel afgegeven voor deze drie provincies. Zondag valt gedurende de dag veel regen.

Volgens het KNMI kunnen zondagmiddag windstoten van zo'n 75 kilometer per uur voorkomen. Ook kan er veel regen vallen en is er kans op enkele onweersbuien.

In de nacht van zondag op maandag wordt de wind noordwestelijk. Langs de gehele kust en in het gebied rondom het IJsselmeer kunnen dan zware windstoten van 75 tot 86 kilometer per uur voorkomen.

Vanaf het einde van de nacht neemt de kracht van de wind vanuit het zuidwesten weer af en verdwijnen de zware windstoten.

Evenementen afgelast vanwege het slechte weer

Een aantal evenementen is vanwege de weersvoorspellingen afgelast, zo ook de Texel Halve Marathon. De organisatie meldt op de website dat vanwege het weer is besloten om het evenement niet te laten doorgaan.

"De organisatie heeft informatiepunten ingericht voor deelnemers die onderweg zijn en hun startnummer willen ophalen of hun deelnemershirts in ontvangst willen nemen", aldus de organisatie.