Een 27-jarige man uit Geesteren is vrijdag schuldig bevonden aan poging tot doodslag op twee motoragenten. De rechtbank heeft hem vijf jaar gevangenisstraf opgelegd.

De man reed op Tweede Kerstdag met zijn auto voorbij een alcoholcontrole bij Borne (Overijssel). Tijdens zijn vluchtpoging reed hij meermaals in op de motoragenten die hem achtervolgden. Om de man tot stoppen te dwingen schoten de agenten een paar keer op de auto.

De man werd door de officier van justitie vervolgd voor een poging tot doodslag en een zware mishandeling met voorbedachten rade, maar de rechtbank oordeelt dat de man schuldig is aan poging tot doodslag op beide agenten.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij geen verantwoording neemt voor zijn acties. Zo blijft de twintiger ontkennen dat hij de bestuurder van de auto was. "Daarnaast liep de man in een proeftijd en ook dat hield hem niet tegen om opnieuw strafbare feiten te plegen."

De man mag zes jaar lang geen motorvoertuigen meer besturen en hij moet schadevergoedingen betalen van in totaal ruim 3.300 euro. Hij heeft in Duitsland een gevangenisstraf van drie jaar openstaan.