Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een dode gevallen. De politie is op zoek naar twee verdachten.

Het slachtoffer raakte gewond bij de schietpartij en overleed later op de avond. In tegenstelling tot een eerder bericht ging het niet om twee gewonden na de schietpartij.

Het voertuig van het slachtoffer kwam na het incident terecht in de voorgevel van een brandweerkazerne. In de kazerne zijn geen gewonden gevallen.

Meerdere hulpdiensten waren kort na de schietpartij aanwezig op de plek van het incident, op de Langbroekdreef. De recherche en een forensisch team doen onderzoek op de plaats delict.

Twee verdachten zijn gevlucht op een zwarte scooter met drie wielen. Het gaat om donker geklede personen met zwarte helmen. De opsporingsdiensten melden in het opsporingsbericht dat mensen die de verdachten zien, niet zelf moeten handelen maar de alarmdiensten moeten waarschuwen.

Eerder op de woensdag was er een schietpartij in een ander gedeelte van Amsterdam. Daarbij kwam advocaat Derk Wiersum om het leven. De politie laat weten dat dit eerdere incident wel wordt meegenomen in het onderzoek naar de schietpartij van woensdagavond, maar dat het vermoedelijk twee losstaande gebeurtenissen zijn.