Een racewagen is zondag rond 17.15 uur op het publiek ingereden tijdens een prijsuitreiking bij een autocross in Leende (Noord-Brabant). Volgens de politie Oost-Brabant raakten vier mensen gewond.

Twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarig meisje uit Veghel. Volgens de politie zouden zij de inzittenden zijn geweest van de auto.

Hulpdiensten waren massaal ter plaatse. Twee mannen, een vrouw en een jongetje zijn naar het ziekenhuis gebracht. Daarnaast zijn drie anderen ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken.

De oorzaak van het incident is volgens de politie een uit de hand gelopen ruzie. Volgens het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant ontstond die ruzie nadat de organisatie de laatste van drie races geannuleerd had vanwege stofvorming op het parcours, waarna deelnemers hun geld opeisten.

Daarna zou een grote vechtpartij zijn ontstaan, waarbij de auto het publiek inreed. Agenten moesten vervolgens een linie vormen om te voorkomen dat omstanders het duo in de auto zouden aanvallen.

De autocross Leende, georganiseerd door vereniging Kempercross, werd gehouden op de Maarheezerweg in Leende. Het Brabantse dorp ligt ten zuidoosten van Eindhoven.

De verkeersongevallendienst van de politie is een onderzoek gestart naar de "exacte toedracht" van het incident.

Het incident vond plaats tijdens de prijsuitreiking van een autocross in Leende. (Foto: Pro Shots)

Ambulancepersoneel en politieagenten waren massaal ter plaatse. (Foto: Pro Shots)