Bij een brand in een woning aan de Daesdonckseweg in het Brabantse Strijbeek zijn zondag twee kinderen van zes en negen jaar omgekomen.

Een vrouw die daar woont en een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een drama. De kinderen zijn niet van de vrouw, maar waren bij haar aan het logeren. Zij is de oma van een van de twee omgekomen kinderen. Het andere slachtoffer was een vriendje.

Bij de brand is de vrouw gewond geraakt, evenals de vader van een van de kinderen. Hij sliep in een naastgelegen chalet en wilde de brandende woning betreden om de kinderen te redden. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Woning gaat volledig in vlammen op bij dodelijke brand in Strijbeek
48
Woning gaat volledig in vlammen op bij dodelijke brand in Strijbeek

Oorzaak van de brand is onbekend

De hulpdiensten ontvingen zondag rond 0.25 uur een melding van de brand. Na enige tijd werden de twee stoffelijke overschotten in de woning ontdekt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen-Chaam, waar het dorp Strijbeek onder valt, is diep geschokt door de brand, liet hij weten.

"Ik leef intens mee en heb mij gedurende de nacht en de ochtend voortdurend op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen ter plaatse", aldus Minses. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers."