De politie heeft deze week drie jongens aangehouden voor de reeks autobranden afgelopen voorjaar in Gouda. Het gaat om twee jongens van zestien jaar en een jongen van zeventien jaar uit Gouda, meldt de politie vrijdag.

De arrestaties vonden dinsdag en donderdag plaats. Twee jongens van zestien en zeventien zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een onbekend aantal brandstichtingen en blijven veertien dagen langer vastzitten. Een andere zestienjarige is niet voorgeleid en weer vrijgelaten, aldus de politie.

In mei en juni werd Gouda geteisterd door meerdere autobranden. 25 voertuigen gingen in vlammen op. Maandenlang tastte de politie in het duister en kon er geen dader worden opgepakt. De branden zorgden voor veel onrust bij bewoners.

De gemeente Gouda en de politie namen naar aanleiding van de branden meerdere maatregelen. Zo gingen er meer politieagenten surveilleren op straat, ging de politie preventief fouilleren en werden zelfs politiepaarden ingezet. Ook politie in burger, BOA's en bewoners zelf hielden een extra oogje in het zeil.