Zo'n zeshonderd reizigers hebben dinsdag drie uur vastgezeten in een gestrande Intercity Direct-trein tussen Breda en Rotterdam. Tegen 20.00 uur waren alle beperkingen op dit traject voorbij.

De trein kwam door nog onbekende reden tot stilstand. Dit gebeurde volgens een woordvoerder van de NS op een plek die moeilijk te bereiken is.

Zoals gebruikelijk, is eerst een poging gedaan om een reparatie uit te voeren, maar omdat dit niet lukte, werd gekeken naar mogelijkheden voor evacuatie met bussen of een sleeptrein.

"Alles was in werking gesteld om de reizigers te evacueren, maar het bleek uiteindelijk toch mogelijk om de trein richting Rotterdam te laten rijden", aldus de NS-woordvoerder. Ze kan niet vertellen waarom de trein later toch kon rijden.

De NS stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Ook wordt gekeken naar hoe het komt dat de reizigers drie uur moesten wachten. "Dat is enorm vervelend en zeker niet de bedoeling."

De gedupeerde reizigers kunnen via de website van de NS hun geld terugvragen, laat de woordvoerder weten. Dit geldt ook voor de Intercity Direct-toeslag die verplicht is tussen Schiphol en Rotterdam.