Een grote brand is maandag uitgebroken in een leegstaand schoolgebouw aan de Merwedelaan in Terneuzen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De brandweer heeft omstreeks 16.15 uur het sein brand meester gegeven.

De brandweer was vanwege de brand met vier blusvoertuigen uitgerukt. Inmiddels zijn twee brandweereenheden weer vertrokken.

Er komt nog steeds rook vrij, maar minder dan eerder op de dag. De rook trekt de omliggende wijk in. Omwonenden hebben daarom een NL-Alert ontvangen.

Brandweerploegen hebben in de omgeving metingen verricht, maar geen te hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Op dit moment wordt brandstichting niet uitgesloten.

Het vuur was in het begin van buiten vrijwel niet te zien. Om te kunnen blussen moest de brandweer daarom wachten totdat de brand zich verder ontwikkelde en uit ging slaan. Dit was het geval rond 14.54 uur, waardoor de brandweer nu wel kan blussen.

Naast het leegstaande schoolgebouw staat een basisschool die wel in gebruik is, De Steiger. Deze is ontruimd en alle kinderen zijn naar een andere locatie gebracht. De brandweer schermt het gebouw af om te voorkomen dat de brand overslaat.