Een man is maandag overleden na een steekincident op metrostation Capelsebrug aan het Abram van Rijckevorselplein in Rotterdam.

De melding over het steekincident kwam rond 10.00 uur binnen. Volgens getuigen hadden het slachtoffer en de dader voorafgaand aan het incident een "onenigheid".

De dader heeft daardoor mogelijk verwondingen opgelopen. Na het incident is hij gevlucht, vermoedelijk richting de tunnel onder de Abraham van Rijckevorselweg.

Het slachtoffer is gereanimeerd, maar de hulp mocht niet baten. De man overleed korte tijd later. Of de verdachte en het slachtoffer bekenden van elkaar zijn, is onbekend volgens een politiewoordvoerder.

Nog geen verdachte aangehouden

De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar de dader. Het zou gaan om een man van ongeveer 1.80 meter met "flinke" lippen en gekleed in een zwart trainingspak en"opvallend witte schoenen".

Tijdens het incident waren er veel mensen aanwezig op het metrostation. Reizigers en getuigen werden opgevangen en krijgen slachtofferhulp aangeboden.

De metro's richting Binnenhof, Nesselande en de Terp stoppen vanwege het incident tijdelijk niet op metrostation Capelsebrug. Een team van Forensische opsporing is ter plaatse voor onderzoek.