De oud-voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie heeft bezwaar aangetekend tegen zijn ontslag, blijkt woensdag. De 57-jarige Frank Giltay werd in december 2017 per direct ontslagen vanwege "zeer ernstig plichtsverzuim".

De voormalig voorzitter kwam onder vuur te liggen, nadat uit een intern onderzoek bleek dat hij veel geld had uitgegeven aan dure diners, feesten en hotelovernachtingen.

Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie ontsloeg Giltay op basis van de onderzoeksresultaten. De ex-voorzitter was op dat moment al geschorst en vrijgesteld van zijn werkzaamheden.

"Hij is bij herhaling onverantwoordelijk omgegaan met financiële middelen van de politie", verklaarde Akerboom destijds. "Daarnaast heeft de voormalig voorzitter meerdere interne regels overtreden."

Giltay maakte tevergeefs bezwaar tegen zijn ontslag. Vervolgens heeft hij beroep ingesteld tegen de beslissing van Akerboom om zijn strafontslag in stand te laten, meldt de rechtbank Midden-Nederland woensdag. Deze zaak wordt op 16 september behandeld.

Ook aanstaande maandag staat Giltay voor de rechter. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en fraude met facturen. Ook zou hij duizenden euro's hebben opgenomen van de zakelijke creditcard die hij als COR-voorzitter in zijn bezit had.