De ouders van het doodgestoken vijftienjarige meisje Megan uit Breda hebben in een open brief iedereen bedankt die na het verlies van hun dochter medeleven heeft betuigd. Ondanks het "intense verdriet" putten zij kracht uit alle steun.

"Vóór ons huis is een bloemenzee ontstaan, er stromen lieve en persoonlijke brieven en kaarten binnen. Mensen leven massaal mee, ook op sociale media", schrijven de ouders. Ze bedanken ook instanties als slachtofferhulp en de Bredase burgemeester Paul Depla.

Hun dochter werd op 19 augustus thuis om het leven gebracht. De zestienjarige jongen die als verdachte vastzit, was een klasgenoot van het meisje. Volgens de politie vond de steekpartij plaats in de relationele sfeer.

"Zo'n gebeurtenis is voor geen enkele ouder te bevatten. Het moment dat je het hoort, stort je wereld in. Je enige kind, in de bloei van haar leven, met zoveel mooie toekomstplannen, is er ineens niet meer. Totaal onverwachts en zonder mogelijkheid tot afscheid nemen."

Dat de verdachte een bekende is, maakt de situatie voor de ouders alleen maar moeilijker. "Zoveel verdriet, boosheid, emotie en ongeloof kun je als mens eigenlijk niet verdragen", laten ze weten.

De pro-formazitting in de zaak vindt plaats op 22 november. De ouders, die na de open brief de publiciteit verder zullen mijden, schrijven dat ze hopen dat "de dader van deze laffe misdaad een maximale straf krijgt".