De sloop van het ingestorte dak van het AZ-stadion begint woensdag, meldt AZ dinsdagmiddag. Het sloopplan, dat de club bij de gemeente Alkmaar heeft ingediend, is goedgekeurd.

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door het Alkmaarse sloopbedrijf C.A. de Groot, meldt het Noordhollands Dagblad. Het bedrijf wil dat niet bevestigen.

Een deel van het stadiondak stortte op zaterdag 10 augustus in. Op dat moment waaide het hard. Er zijn windstoten tot 100 kilometer per uur gemeten.

Uit een eerste onderzoek concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) dat het dak kon instorten door falende lasverbindingen. Ook andere delen van het stadion bevatten nog zwakke plekken en die vormen volgens de raad een "acuut risico".

De OVV doet nog verder onderzoek naar het instorten van het dak van het AFAS Stadion.

Ook ingenieursbureau Royal HaskoningDHV onderzoekt het dak. Het bedrijf doet dit op verzoek van AZ. Eind deze maand publiceert de club de resultaten van dit eerste onderzoek.

Op basis daarvan maakt AZ een plan voor het herstellen van het dak. De tribunes van het stadion blijven dicht voor publiek totdat zeker is dat het veilig is. Het hoofdgebouw van het stadion blijft wel open.

Dak AZ-stadion deels ingestort door harde wind
65
Dak AZ-stadion deels ingestort door harde wind