De politie heeft voldoende aanwijzingen om te spreken van een zedenmisdrijf in een speeltuin in Assen waar zaterdag een 32-jarige man bij betrokken was.

De inmiddels overleden man was volgens de politie betrokken bij een zedendelict met een vierjarig meisje. Toen de vader van het meisje hem wilde aanspreken, probeerde de man weg te fietsen. Zowel de vader als de 32-jarige man viel, waarna de verdachte door vier omstanders in bedwang werd gehouden.

Toen de politie was gearriveerd, bleek de man te zijn overleden. Op basis van de eerste bevindingen van de sectie op het lichaam is geen directe doodsoorzaak vast te stellen, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Later besluit over vervolging

Het OM laat weten dat er verder nog geen details bekend zijn en dat het onderzoek nog enige tijd zal duren. Als deze onderzoeksresultaten bekend zijn, zal justitie beslissen of de vijf mannen vervolgd zullen worden.

De mannen zaten eerst vast, maar werden door de politie vrijgelaten, omdat er geen aanwijzingen waren dat ze de overleden man hadden mishandeld. Ze blijven wel nog verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man.

In verband met de privacy van de verdachten en de nabestaanden van de overleden man doet het OM verder geen mededelingen over de zaak.