Een 44-jarige vrouw uit Meppel is dinsdagochtend opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op de in stukken gesneden Halil Erol uit Steenwijk in 2010, zo meldt de politie dinsdag.

In juni van dit jaar werd al een veertigjarige vrouw uit Haarlem opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Erol.

Zij was toen de tweede verdachte die voor de tweede keer wordt opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Een andere 42-jarige inwoner van Meppel werd ook opgepakt, maar weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

De 34-jarige Steenwijker Erol verdween op zaterdag 6 februari 2010. Later in dat jaar werden op verschillende plaatsen in Nederland lichaamsdelen van hem teruggevonden. Ook in 2013 werden nog enkele lichaamsdelen aangetroffen.

Uitgebrande auto gevonden in Haren

Op de dag van zijn verdwijning zou Erol, vader van twee kinderen, nog enkele uren hebben doorgebracht in een woning in Meppel. Zijn ex-vrouw, zijn kinderen en de toenmalige bewoners waren bij hem.

"Het laatste contact dat de van oorsprong Turkse Halil Erol met zijn ex-vrouw zou hebben gehad, was zaterdagavond 6 februari 2010. Die avond zou hij bij zijn ex-vrouw geweest zijn om zijn laptop, die zijn oudste dochter van hem had geleend, weer op te halen", aldus de politie.

De volgende ochtend werd rond 11.00 uur met zijn telefoon naar zijn ex-vrouw gebeld. De politie denkt dat iemand anders dit gedaan heeft om de schijn te wekken dat hij toen nog leefde en vrijwillig was verdwenen. Zijn telefoon bevond zich op dat moment in de buurt van Zevenaar, bij de grensovergang met Duitsland. De ex van Erol zou haar telefoon niet hebben gehoord, waardoor er geen verbinding tot stand kwam.

Een maand later is zijn uitgebrande auto gevonden in Haren. De kentekenplaten waren verwijderd. In juni van dat jaar werden de armen en benen van de man net buiten Steenwijk aangetroffen. Zijn romp werd in 2013 in Wanneperveen ontdekt. Zijn hoofd en handen zijn nooit aangetroffen.

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan zaak Erol

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond volgens de politie uitgebreid aandacht aan het onderzoek. Er zullen onder andere nieuwe beelden van de zakken waarin de lichaamsdelen van de Steenwijker werden aangetroffen getoond worden.

Volgens de politie ontving zij eerder al "vele suggesties" over de herkomst van de zakken. De precieze herkomst werd echter nooit vastgesteld. De beloning van 15.000 euro, die de hoofdofficier van justitie van het parket Oost-Nederland in 2010 heeft uitgeloofd voor de gouden tip, is volgens de politie nog steeds beschikbaar.