De politie heeft in Enschede negentien arrestaties verricht rondom de Europa League-wedstrijd tussen AZ en Royal Antwerp FC. Supporters van de Belgische club zijn niet welkom. Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft een noodbevel ingesteld voor de gemeente, zodat agenten extra bevoegdheden hebben bij het handhaven van de orde.

De voetbalteams speelden voor een plaats in de groepsfase van de Europa League. AZ speelde in het stadion van FC Twente omdat in het eigen stadion in Alkmaar niet gespeeld kan worden vanwege een ingestort dakdeel.

De politie voert veel controles uit bij mensen en auto's. Tientallen personen in auto's zijn verzocht te vertrekken.

De eerste vier mannen werden opgepakt bij een controle aan de Westerval en Parkweg. De Belgen hadden onder meer verzwaarde handschoenen en een honkbalknuppel bij zich hadden. De vijfde persoon werd aangehouden in de buurt van het stadion, met een honkbalknuppel in zijn auto.

Agenten hebben daarnaast veertien personen aangehouden voor het negeren van aanwijzingen van de politie. Deze mensen werden eerder op de avond door de politie verzocht te vertrekken, maar werden later alsnog aangetroffen in Enschede.