De politie heeft dinsdag laten weten dat de fatale steekpartij in Breda waarbij de vijftienjarige Megan maandagmiddag om het leven kwam in de relationele sfeer plaatsvond. Het slachtoffer en de zestienjarige jongen die verdacht wordt van het misdrijf zaten bij elkaar op school, aldus een woordvoerder.

De politie gaat ervan uit dat Megan is doodgestoken. Na een melding over een steekpartij troffen ze haar zwaargewond in haar woning aan. Ze werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De zestienjarige jongen werd kort daarna elders in Breda aangehouden, nadat hij zichzelf had gemeld. De politie deelt verder geen informatie over de identiteit van de verdachte omdat hij minderjarig is.

Wat de precieze relatie tussen Megan en de jongen was, is ook niet bekend: ook hier deelt de politie geen details over. De toedracht van het incident wordt nog verder onderzocht.

'Niet te bevatten dat Megans stoel leeg blijft'

De rector van de middelbare school van het meisje, het Onze Lieve Vrouwelyceum (OLV) in Breda, heeft geschokt gereageerd op de steekpartij en het feit dat zowel slachtoffer als verdachte leerling van de school is. "Dit maakt de situatie voor ons extra ingewikkeld", aldus rector Gijs van Wijlen.

"We voelen ons enorm verslagen door dit grote verlies", schrijft hij dinsdag in een verklaring. "Het is niet te bevatten dat de stoel van Megan vandaag, nota bene op de eerste dag van het schooljaar, leeg blijft. We staan in deze moeilijke tijd voor elkaar klaar en zullen Megan op gepaste wijze herdenken."

Dinsdagmiddag heeft de burgemeester van Breda, Paul Depla, een bezoek gebracht aan de getroffen buurt. Ook kwam een groep jongeren bijeen om Megan te herdenken. Bij de woning waar ze samen met haar moeder woonde zijn bloemen neergelegd.