Zestien mensen zijn donderdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval met meerdere auto's op de N256 bij het Zeeuwse Wilhelminadorp (gemeente Goes). Onder hen zijn enkele zwaargewonden, onder wie zeker één kind.

Het ongeval met drie personenauto's en een busje gebeurde omstreeks 15.45 uur. Een politiewoordvoerder liet weten dat in het busje meerdere mensen zaten.

Omroep Zeeland meldt dat minstens één auto een Duits nummerbord had. Volgens de omroep brak er brand uit in een van de betrokken auto's en raakte een gewonde bekneld.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

De brandweer heeft de beknelde persoon uit de auto gehaald en de voertuigbrand geblust. Alle zestien gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het nu met hen gaat, is niet bekendgemaakt.

Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk.

Helikopter vervoert gewonden na zwaar ongeval Wilhelminadorp
58
Helikopter vervoert gewonden na zwaar ongeval Wilhelminadorp

N256 bleef donderdag uren dicht

Door het ongeval was de N256 donderdag in beide richtingen urenlang dicht. Omstreeks 22.00 uur meldde Rijkswaterstaat dat de weg weer was vrijgegeven.

Volgens Omroep Zeeland duurde het lang totdat het sporenonderzoek was verricht, doordat politiemedewerkers van de afdeling Verkeersongevallenanalyse uit Waalwijk moesten komen. Zij zouden pas rond 18.00 uur gearriveerd zijn.