De gemeente Utrecht laat Stadion Galgenwaard inspecteren naar aanleiding van het instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Bouwtoezicht zal de inspectie uitvoeren, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Naar aanleiding van de bevindingen van het lopende onderzoek naar het deels ingestorte dak van het AFAS Stadion in Alkmaar zal worden besloten of er ook een gericht onderzoek zal plaatsvinden bij het stadion van FC Utrecht.

Het dak boven de Molenaar-tribune van het AFAS Stadion kwam zaterdag naar beneden tijdens een storm. Niemand raakte daarbij gewond.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet een verkennend onderzoek naar het deels instorten van het dak van de thuishaven van AZ, meldt een OVV-woordvoerder zondag. De Alkmaarse club stelt ook een onafhankelijk onderzoek in. Op basis van de bevindingen in die oriënterende fase besluit de OVV of er een groter onderzoek komt.

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis wil een Kamerdebat over hoe het heeft kunnen gebeuren, meldt NH Nieuws. "Er hadden tientallen doden kunnen vallen. Ik ben erg geschrokken. Het is een relatief nieuw stadion." Hij wil om tafel met minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken).

Dak AZ-stadion deels ingestort door harde wind
65
Dak AZ-stadion deels ingestort door harde wind