De Spoedeisende Hulp (SEH) van het OLVG in Amsterdam gaat zondag om 16.00 toch weer open na een eerdere brand. De huisartsenpost gaat een uur later open. Een ambulance nabij het ziekenhuis in stadsdeel Amsterdam Oost was in de nacht van zaterdag op zondag in brand gevlogen.

Eerder meldde het ziekenhuis nog dat beide afdelingen zondag gesloten zouden blijven vanwege de luchtverontreiniging op de afdelingen. Er is rook in het luchtbehandelingssysteem van de afdeling SEH en de huisartsenpost gekomen. Hierdoor vond het het ziekenhuis het onverantwoord om patiënten te ontvangen of medewerkers te laten werken.

Het luchtbehandelingssysteem is onderzocht en er zijn geen roetdeeltjes aangetroffen. Alle luchtkanalen worden gezuiverd en de filters worden vervangen, waarna de SEH omstreeks 16.00 uur weer patiënten kan ontvangen.

Het OLVG adviseert patiënten die dringend medische hulp nodig hebben tot die tijd naar een ander ziekenhuis te gaan.

Oorzaak van brand is onbekend

De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag door een nog onbekende oorzaak uit. De vestiging werd vervolgens direct ontruimd. Omdat er gasflessen in de brandende ambulance lagen, was er kort sprake van explosiegevaar.

De brand was zondagochtend omstreeks 7.00 uur geblust, waarmee het explosiegevaar was geweken.

Volgens het OLVG zijn patiënten en medewerkers geen moment in gevaar geweest.