Schiphol kampte vrijdagavond opnieuw met een brandstofstoring. Vliegtuigen konden niet meer vertrekken of landen omdat er niet getankt kon worden. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Goedenavond! Dit weten we tot nu toe over de nieuwe brandstofstoring op Schiphol: 

  • Er was korte tijd een probleem met de toevoer van brandstof. Of dit hetzelfde probleem is als twee weken geleden, is nog niet duidelijk
  • Vertrekkende vluchten hebben vertraging of zijn geannuleerd, binnenkomende vluchten konden niet meer landen
  • Inmiddels kan er weer getankt en gevlogen worden
vrijdag 9 augustus om 21:44
De onweersbui is voorbij, vluchten vertrekken weer. Daarmee komt er ook een einde aan dit liveblog. Voor verdere informatie over de problemen op Schiphol kunt u terecht bij de reguliere berichtgeving van NU.nl.
vrijdag 9 augustus om 21:38
Volgens AT5 heeft brandstofbedrijf Airport Fuel Supply een tijdelijke oplossing gevonden om de vliegtuigen weer te laten bijtanken. Vluchten kunnen dus in principe weer vertrekken, maar vanwege een onweersbui bij Schiphol blijven toestellen nog even aan de grond.
vrijdag 9 augustus om 21:29
vrijdag 9 augustus om 21:27
De storing is inmiddels opgelost, meldt Schiphol. Vliegtuigen kunnen weer bijgetankt worden en vertrekken. Hoe lang het nog duurt voordat alle vertragingen zijn ingelopen, is niet duidelijk.
vrijdag 9 augustus om 21:19
Op de vluchtinformatieschermen op Schiphol wordt langzaam de grootte van de storing duidelijk. Sinds 19.15 uur zijn er vluchten vertraagd. Opvallend is dat lang niet alle vertragingen ook vermeld staan op de website van Schiphol.
vrijdag 9 augustus om 21:15
Op Schiphol.nl is nog weinig duidelijk over de grootte van de storing. Vanavond moeten er nog ruim vijftig vluchten vertrekken. Daarvan zijn tot nu toe vier vluchten geannuleerd en is er bij vijf vluchten sprake van vertraging.
vrijdag 9 augustus om 21:05
vrijdag 9 augustus om 21:05
vrijdag 9 augustus om 21:04
vrijdag 9 augustus om 21:03
Verschillende vertrekkende vluchten zijn vertraagd, omdat de toestellen niet meer bijgetankt kunnen worden. Dit kan vervolgens ook problemen opleveren voor binnenkomende vluchten, die door ruimtegebrek bij de gates mogelijk niet meer mogen landen. Onduidelijk is nog hoeveel passagiers hiervan hinder ondervinden.