Het hoofdstation van Groningen is verkozen tot het mooiste station van Nederland, zo maken de Nederlandse Spoorwegen (NS) woensdag bekend. De NS hield een verkiezing onder reizigers, die sinds eind juli op hun favoriete station in Nederland konden stemmen.

Naast het hoofdstation van Groningen waren ook Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal en Valkenburg genomineerd voor de verkiezing. Reizigers konden via sociale media een stem uitbrengen.

In totaal kreeg het station van Groningen 33 procent van de stemmen. Het historische station van Valkenburg kreeg een tweede plek met 16 procent van de stemmen, gevolgd door Rotterdam Centraal met 14 procent.

Woensdag werd een plakkaat overhandigd aan de assistent-stationsmanager van Groningen. Het plakkaat komt in de hal te hangen.

Het station van Groningen ondergaat de komende jaren nog enkele veranderingen. Zo komen er meer sporen om ruimte te bieden aan meer treinen. Ook wordt er een nieuwe voetgangerspassage gebouwd en komt er een perronplein achter de monumentale stationshal.