De 27-jarige man die dit weekend werd opgepakt op verdenking van het mishandelen van een 8-jarige jongen en het livestreamen van zijn actie, blijft vastzitten. Hij moet volgende week woensdag voor de snelrechter verschijnen.

De rechter-commissaris van de rechtbank Den Haag heeft dat dinsdag na zijn voorgeleiding besloten, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Beelden van de mishandelingen waren live te zien in een Facebook-groep. De verdachte is de neef van de jongen.

De politie kreeg meldingen over de livestream vanuit het hele land. Het Team Digitale Opsporing slaagde erin het adres te achterhalen op basis van enkele documenten die op de beelden te zien zijn. Daar stonden identiteitsgegevens op.

Agenten troffen in het betreffende huis in Leiden de verdachte en het slachtoffer aan. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Volgens het OM wordt snelrecht toegepast als de situatie het toelaat. De snelrechter is een politierechter die kleinere strafzaken afhandelt waarbij justitie maximaal twaalf maanden celstraf eist. In de meeste gevallen wordt direct mondeling uitspraak gedaan.