Vrijdagochtend en -middag trekken buien over het land, lokaal met onweer en veel neerslag. Tussendoor is er soms zon en het wordt 20 tot 24 graden. De wind draait in de loop van de dag naar noordelijke richtingen en is matig tot vrij krachtig. In de avond wordt het geleidelijk droger.

Overdag is het vrijdag half tot zwaar bewolkt en in de loop van de ochtend en 's middags ontstaan enkele stevige buien. In de middag regent het vooral in het oosten en dat kan gepaard gaan met onweer en hagel.

Lokaal kan in korte tijd veel regen vallen (20 tot 30 millimeter). Richting de avond wordt het overal geleidelijk droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 20 graden aan de kust tot 24 graden in het zuidoosten.

In het noorden is de wind zwak tot matig. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en wordt in de loop van de dag noordoostelijk. Elders draait de wind in de loop van de dag naar west tot noordwest. De wind neemt in kracht toe naar matig aan zee en vrij krachtig boven het IJsselmeer.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het bewolkt en kan er aanvankelijk in het uiterste zuidoosten nog een bui voorkomen. Elders kan er zeer lokaal lichte motregen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 16 graden. De wind is noord tot noordwest en zwak. Op het IJsselmeer en aan zee staat een matige wind.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Zondag 30° 14° O 2
Maandag 30° 15° NO 2
Dinsdag 30° 16° O 2
Woensdag 31° 17° Z 2
Donderdag 25° 18° W 3