Een man is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een schietpartij vlak bij metrostation Kraaiennest in de Amsterdamse Bijlmer. Het slachtoffer is Inchomar Balentien, een Amsterdamse crimineel die in 2013 een aanslag op zijn leven ternauwernood overleefde.

Agenten kregen rond middernacht meldingen binnen van de schietpartij. Meerdere personen stonden op een parkeerplaats vlak bij het metrostation. Plotseling kwam er een zwarte Renault Megane aangereden en werd er geschoten op de groep personen.

Balentien werd hierbij dodelijk getroffen. De andere aanwezigen wisten te vluchten. De auto reed weg richting de Karspeldreef.

Het Parool schrijft dat Balentien de krant in 2015 benaderde omdat hij vermoedde dat rivalen een nieuwe aanslag op hem wilden plegen, bij zijn huis in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Balentien zou nooit aan het Openbaar Ministerie (OM) hebben willen vertellen wie hem in 2013 om het leven wilden brengen.

Achterliggende huizen getroffen door kogels

De politie onderzoekt het incident en zoekt naar getuigen. Op de plaats delict werden meerdere kogelgaten gevonden, waaronder ook bij achterliggende huizen aan de Kleiburg.

Enkele kilometers van de plaats delict, bij de Gaasperplas, troffen agenten een uitgebrand voertuig aan. Of dit voertuig een verband heeft met de schietpartij, wordt nog onderzocht.

Door het incident kon metrolijn 53 richting Gaasperplas tijdelijk niet meer stoppen op halte Kraaiennest, schreef de Amsterdamse vervoersdienst GVB op Twitter,