In Zuid-Holland, waar zaterdagmiddag code oranje van kracht was, zijn hagelstenen gevallen met een doorsnede van ruim 4 centimeter. Voor de rest van het land was code geel afgegeven. Ook die waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

Code geel was afgegeven vanwege de kans op onweersbuien met windstoten tot 75 kilometer per uur. Tegen de avond werd de waarschuwing voor steeds meer provincies ingetrokken.

De buien, die gepaard gingen met hagelstenen van circa 2 centimeter groot, verlieten in de loop van de avond het land. Tussen 21.00 en 22.00 uur was code geel alleen nog van kracht voor Noord-Limburg.

Zwaarste windstoten in Zuid-Holland

Naast de grootste hagelstenen kwamen zaterdagmiddag in Zuid-Holland ook de zwaarste windstoten voor. Met code oranje werd onder meer gewaarschuwd voor windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

Na het wisselvallige weer van dit weekend keren de hoge temperaturen volgende week terug, aldus Weerplaza. De meteorologen van het weerbureau verwachten dat het kwik dinsdag mogelijk al stijgt naar tropische waarden.