De overleden persoon die vrijdag werd aangetroffen op de officiële camping van de Zwarte Cross in het Gelderse Lichtenvoorde, is niet om het leven gekomen door een geweldsmisdrijf, meldt de politie Oost-Gelre zaterdag.

Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is nog gaande.

De politie Oost-Gelre meldt op Twitter dat zij "uit oogpunt van privacy" geen verdere informatie delen die de "persoonlijke levenssfeer van betrokkenen raakt". Voor getuigen en nabestaanden is slachtofferhulp geregeld.

De melding dat er een lichaam werd gevonden, kwam volgens een politiewoordvoerder vrijdag rond 15.00 uur binnen. Het terrein werd afgezet en de politie startte een onderzoek.

Groep vrienden rijdt zondag rouwronde over de crossbaan

Een groep vrienden zal zondagochtend een rouwronde rijden over de crossbaan. Tijdens het optreden van de Motorband in de megatent wordt aan het einde van de middag een moment van stilte gehouden.

De organisatie van het festival zei in een reactie "erg getroffen" te zijn door het overlijden van de bezoeker. "Wij leven mee met de familie en betrokkenen. Op dit moment is het onderzoek nog gaande en wij kunnen daarom niet nader op het verschrikkelijke voorval ingaan."

De Zwarte Cross trekt jaarlijks zo'n 220.000 bezoekers. Het festival duurt nog tot en met zondag.