Een vader heeft zijn vier jonge kinderen uit Den Haag ontvoerd en vermoedelijk naar Syrië meegenomen. Ze staan internationaal gesignaleerd, meldt de politie donderdag.

In de loop van donderdagmiddag heeft de politie gesprekken met de vader gevoerd. Daaruit bleek dat de kinderen mogelijk naar Syrië ontvoerd zijn. Dit meldt de politie aan NU.nl.

De twee oudste kinderen zaten in Den Haag op school volgens de politie. De vader heeft ze onder valse voorwendselen meegenomen en vervolgens de twee jongste kinderen opgehaald, aldus de agenten. De moeder heeft aangifte gedaan van hun verdwijning.

Het jongste kind is twee jaar oud, het oudste kind is zeven jaar. Hun namen zijn Tala Ahmad (2), Sharifa Ahmad (3), Berivan Ahmad (5) en Hain Ahmad (7).

De politie zegt tegen Omroep West dat de ontvoeringen omwille van privacy niet eerder bekend zijn gemaakt. Er zouden nu gesprekken met de vader worden gevoerd.

Eerder stond in dit artikel dat de jongste twee kinderen van school waren gehaald. Dit blijkt verkeerde berichtgeving van de politie. Het artikel is aangepast.