Zeker zes minderjarige jongens zijn in de afgelopen jaren slachtoffer geweest van prostitutie in de Utrechtse wijk Overvecht.

Dit bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf. Het gaat mogelijk om nog honderden andere slachtoffers. Dat wordt de komende tijd uitgezocht.

De twee verdachten, Romeo A. en Nicolaus L., verschenen dinsdag voor de rechter. Volgens het OM heeft het tweetal zich schuldig gemaakt aan mensenhandel, verkrachting, ontucht en het maken van kinderporno.

Volgens De Telegraaf zijn er op een werktelefoon tweeduizend namen van slachtoffers gevonden. Omdat een aantal daarvan een dubbeling betreft, blijven er zo'n duizend namen over. Nog niet alle slachtoffers zijn daarvan geïdentificeerd.

'Eerste signalen kwamen in 2017 bij gemeente'

De eerste signalen van buren zijn volgens de krant in 2017 al bij de gemeente binnengekomen. Daarna is een onderzoek gestart. Uiteindelijk werden de woningen van de twee verdachten onderzocht.

De mannen zouden eerst met jongens op date zijn gegaan, waarna zij de vraag stelden of zij voor geld wilden gaan werken. Vervolgens moesten de jongens - onder het mom van 'proefdraaien' - seks hebben met een van hen, terwijl de ander filmde.

De twee verdachten zitten vast totdat de volgende zitting in september plaatsvindt. Slachtoffers van Romeo A. en Nicolaus L., worden opgeroepen om zich te melden bij de politie.