Een vrouw is woensdagmiddag op straat neergestoken en overleden in Kerkrade. De verdachte van de steekpartij sloeg op de vlucht, maar kon rond 16.00 uur in Heerlen worden aangehouden, heeft de politie bekendgemaakt.

De steekpartij vond plaats rond 13.15 uur op de Erensteinerstraat. De verdachte raakte bij de steekpartij vermoedelijk zelf ook gewond. Hij sloeg vervolgens te voet op de vlucht. De politie heeft de omgeving afgezet.

Tijdens de zoekactie naar de verdachte zette de politie honden en een helikopter in. Ook de Duitse politie werd geïnformeerd, voor het geval de man over de grens zou vluchten.

De verdachte kon worden opgespoord naar aanleiding van tips na een Burgernet-bericht. Direct na aanhouding kreeg hij vanwege zijn verwondingen medische hulp.

Volgens omstanders heeft de man de vrouw de keel doorgesneden, maar de politie kon of wilde hier verder niets over zeggen. Pogingen om de vrouw te reanimeren bleken vergeefs.

Veel getuigen van steekpartij

Van de steekpartij op klaarlichte dag waren nogal wat mensen getuige. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Een woordvoerder van de politie kon woensdag nog niets zeggen over het motief van de steekpartij en de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte. Bij de steekpartij waren geen anderen betrokken, zei ze.