Een hoofdagent van de politie in Utrecht zou jarenlang informatie hebben gelekt naar de criminele organisatie onder leiding van Ridouan Taghi. Dat meldt het AD dinsdag op basis van verklaringen van de kroongetuige Nabil B. die de krant heeft ingezien.

De krant meldt dat ook een agent in Amsterdam verdacht zou zijn van het lekken van informatie. Dit werd door NU.nl overgenomen, maar deze aanhouding wordt door de politie-eenheid met klem ontkend en "pertinent onjuist genoemd".

Het AD schrijft dat de agent uit Utrecht door B. als corrupt contact van de criminele organisatie rond T. is genoemd. De agent zou op verzoek van B. tegen betaling informatie uit de politiesystemen hebben gehaald.

De krant meldt verder dat de Rijksrecherche onderzoek heeft gedaan naar de verdenkingen tegen de man en dat die sterk genoeg zijn om hem te vervolgen.

De politie bevestigt aan NU.nl dat er een intern onderzoek is gedaan naar een medewerker van de eenheid Midden-Nederland, waaruit naar voren kwam dat hij moet worden ontslagen. De medewerker kan daar nog bezwaar tegen aantekenen. De Rijksrecherche verricht ook onderzoek naar de man.

Ook buitengewoon opsporingsambtenaar

Maandag wist het NRC te melden dat B. via de ex-vriendin van een van zijn broers kentekens heeft nagetrokken. De vrouw werkte als buitengewoon opsporingsambtenaar bij het particulier bedrijf dat parkeercontroles uitvoert voor de gemeente Amsterdam.

T. wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor het aansturen van meerdere liquidaties. Hij is voortvluchtig, er wordt een bedrag van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Aan welke liquidatiezaken wordt Ridouan T. gelinkt?
100
Aan welke liquidatiezaken wordt Ridouan T. gelinkt?

Nieuwsbrief