De man die ervan verdacht wordt vorig jaar iemand te hebben doodgereden bij de uitgang van een Pinkpop-camping, heeft volgens zijn advocaat niet te hard gereden. Ook had de man geen alcohol of drugs in zijn bloed, stelt de advocaat. Het Openbaar Ministerie (OM) betwijfelt dat, omdat pas uren na het ongeval een bloedtest van verdachte Danny S. kon worden afgenomen.

S. wordt ervan verdacht in juni vorig jaar op de Mensheggerweg in Landgraaf om 4.00 uur een groep mensen te hebben aangereden die Pinkpop had bezocht. Deze mensen zaten op de weg. Een 35-jarige man uit Heerlen kwam om het leven, drie anderen raakten zwaargewond.

Het OM vervolgt S. voor het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer en voor het doorrijden na een ongeluk. Uit eerder onderzoek is gebleken dat er geen sprake is geweest van opzet.

S. belde na het ongeval met zijn baas en reed naar Amsterdam, waar hij moest werken. Daar meldde hij zich bij de politie. Volgens de advocaat was S. in shock en in paniek naar huis gereden.

De politie heeft de mobiele telefoon van S. nog niet kunnen uitlezen, omdat de verdachte zijn pincode zegt te zijn vergeten. De telefoon hangt al geruime tijd aan een computer, die probeert de zescijferige pincode te kraken, bleek op de zitting. De rechtbank hield de zaak voor onbepaalde tijd aan.

Agent die groep voor aanrijding passeerde, moet verslag maken

De advocaat van S. vraagt zich daarnaast af waarom een agent die de groep vlak voor het ongeval passeerde, niet is opgetreden tegen de mensen die op de weg zaten. De rechtbank heeft besloten om deze agent een verslag te laten maken van wat hij vlak voor het ongeluk heeft gezien.

Ook wordt een verkeerspsycholoog gevraagd een rapport op te stellen over de vraag waarom iemand doorrijdt na een ernstig ongeval.

De advocaat van S. betwist dat het doorrijden na de fatale aanrijding strafbaar is. Zijn cliënt heeft zich namelijk binnen twaalf uur na het ongeval bij de politie gemeld. Maar volgens het OM heeft S. zich pas gemeld nadat in Nederland en Duitsland een grote zoekactie was gestart.