Van de 26 eindexamenleerlingen van het Calvijn College die een herkansing deden, zijn er dertien geslaagd, maakt de Amsterdamse school maandag bekend. Daardoor zijn in totaal 63 van de 77 vmbo-leerlingen geslaagd.

De 77 leerlingen moesten door een administratieve fout bijna twee weken langer op de uitslagen wachten. Later werd bekend dat - door fouten van de school - een aantal toetsen niet zijn gemaakt en andere weer niet waren ingevoerd. Deze moesten vervolgens alsnog worden ingehaald of opnieuw worden gemaakt.

In eerste instantie slaagden vijftig leerlingen, 26 leerlingen moesten één of meerdere herkansingen maken. De uitslagen van de herkansingen werden maandagmiddag bekendgemaakt op de website van de school.

In het bericht feliciteert het bestuur van de school de dertien leerlingen die voor hun herexamens zijn geslaagd en worden er excuses gemaakt. "De school biedt alle examenkandidaten en hun familie nogmaals excuses aan voor de vertraging en het leed en ongemak dat daarmee gepaard is gegaan."

Dinsdagavond 2 juli vindt de diploma-uitreiking plaats.