In Brasserij De Berg in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn zaterdagavond hulpdiensten aangevallen en gehinderd bij de reanimatie van een 64-jarige man. Hij was kort daarvoor onwel geworden en is overleden. Drie agenten raakten lichtgewond.

Hulpverleners namen kort na 19.15 uur de reanimatie over van omstanders. Twee beschonken mannen hinderden hen en werden door toegesnelde agenten gevraagd te vertrekken. Daarop vielen de dronken mannen hen aan.

Eén van de twee mannen liep daarbij een flinke snijwond op toen hij met zijn hand door een ruit sloeg. Hij is daar in het ziekenhuis aan behandeld. Agenten gebruikten pepperspray en hun wapenstok om de mannen aan te houden. Bij de worsteling liepen drie van hen lichte verwondingen op.

De 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel en 41-jarige man uit Fijnaart worden aangeklaagd voor belediging, bedreiging en mishandeling. Het tweetal zit vast en wordt verhoord.

Waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidplas Servaas Stoop betuigt op twitter zijn medeleven aan de familie van het slachtoffer. Hij vindt het "onbegrijpelijk" dat hulpverleners worden gehinderd, beledigd en bedreigd terwijl zij "een leven proberen te redden".