De gedupeerden van een abrupt gesloten rijschool in Zoetermeer gaan maandag demonstreren op de Hofplaats in Den Haag, nabij de Tweede Kamer. De gemeente Den Haag bevestigt dat er voor maandag een demonstratie van maximaal 250 personen is aangemeld.

De politie had vrijdag al 220 meldingen ontvangen van mensen die zeiden gedupeerd te zijn door de autorijschool. Deze mensen kregen het advies om rechtshulp te zoeken. De politie onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie (OM) of de eigenaar van de rijschool strafbaar heeft gehandeld.

De gedupeerden en de politie melden dat het om een faillissement gaat, maar de rijschoolhouder ontkent dit. Bij de rechtbank is niets bekend van een faillissement, meldde de NOS.

De eigenaar zegt te zijn bedreigd en dat hij is ondergedoken. Zondag riep de politie al op om te stoppen met het bedreigen van de rijschoolhouder. Agenten monitoren actief op sociale media.

Op Facebook hebben gedupeerden, onder wie leerlingen en instructeurs van de school, een groep aangemaakt. Mensen zouden kort voor de plotselinge sluiting nog dure lespakketten hebben afgesloten en instructeurs zouden nog betaald moeten worden.