De politie heeft drie verdachten aangehouden voor diefstal van sportkleding uit het trainingscomplex van PSV. De kleding is bij elkaar ongeveer 200.000 euro waard.

De diefstal werd op 19 juni ontdekt. Vanuit een kleedkamer op De Herdgang waren tientallen dozen met onder andere nieuwe clubshirts, trainingspakken en truien meegenomen. Het gaat om kleding uit de nieuwe collectie van PSV. Deze kleding is nog niet op de markt.

Op bewakingsbeelden waren drie personen te zien die spullen uit het complex meenamen. Ook bleek dat sloten van meerdere kleedkamers waren geforceerd.

De politie stelde een onderzoek in naar de inbraak. Tijdens dit onderzoek zocht een onbekende man contact met de fanshop van PSV. Hij zei dat hij als tussenpersoon voor duizenden euro's kon zorgen dat PSV de kleding terug zou krijgen. De voetbalclub maakte na overleg met de politie een afspraak met de man.

Afspraak met agenten in burger

Er werd met de man afgesproken dat de overdacht van het geld en de kleding afgelopen donderdag zou plaatsvinden in een loods in Winterswijk. Daar kwamen drie mannen op het afgesproken tijdstip opdagen. De zogenaamde medewerkers van PSV met wie zij dachten een afspraak te hebben, waren in werkelijkheid agenten in burger.

Tijdens de ontmoeting werd de loods omsingeld door agenten, waardoor de verdachten konden worden opgepakt. Ze hadden op dat moment de gestolen kleding bij zich.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

De drie mannen zijn 40, 41 en 67 jaar oud en komen uit Maastricht, Rijswijk en Den Haag. Ze worden verdacht van heling.

De politie meldt dat het onderzoek nog loopt en dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.